Korábbi díjazottakat kérdeztünk – Lehmann Bence

A sok edzés jó befektetés, a munka megtérül

Alapítványunk 2020-as országos díját Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiváló sportolója érdemelte ki, teljes joggal.  A 23 éves versenyző kötődése, elhivatottsága és lojalitása 1997-ből datálódik, hiszen már akkor, pár hónaposan ott volt szüleivel az első magyar, jelesül éppen tiszaújvárosi világkupa-futamon. 

– Hogyan érintett meg, hogy 2020-ban te vehetted át az iMGA országos díját?
Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy én nyerem a díjat! Igazából én nem is nagyon szerettem volna pályázni, végül az utolsó pillanatban adtam le a pályázatomat. Mindennek ellenére nagyon megtisztelő és motivál, hogy én nyerhettem. Boldogsággal tölt el, hogy érdemesnek találtak engem erre a díjra, ráadásul az országos porondon. 

– Mikor  tudtad meg, hogy te leszel a díjazott?
Igazából nem is emlékszem pontosan mikor tudtam meg, talán a decemberi spanyolországi edzőtábor előtt pár nappal.  Ez is komoly motivációt adott az ott töltött időre. 

– Milyen érzés volt bekerülni ebbe az illusztris társaságba, az országos díjazottak körébe?
Nagyon örültem, hogy elnyertem ezt a díjat. Mindig is egy komoly célom volt, hogy felkerüljek az országos díjazottak listájára.

– Akad-e olyan a korábbi díjazottak között, akinek személyisége, sikerei motiváltak téged az elmúlt években
Elmondható, hogy minden díjazott sikerei motiválnak, hiszen a legtöbb díjazott a későbbiekben sikeres lett a sportban, majd később a civil életben is. 

– A támogatás összegét mire használod fel, miben segíthet neked ez az összeg?
Nincs konkrét tervem az összeggel, próbálok gyűjtögetni, hiszen a tavalyi évben ez nem nagyon volt kivitelezhető. Majd ha szembejön valami, ami elég fontos, arra fogom fordítani az összeget. 

Mi az, amit üzennél azoknak a fiatal sportolóknak, akik eséllyel pályázhatnak a következő években az alapítvány elismerésére?
Talán azt, hogy mindig próbálkozzanak pályázni, hiszen még, ha úgy is érzik, nem zártak túl jó évet, lehet, hogy akkor is érdemesnek találhatják őket a díjra. A kuratórium tagjai ugyanis nem pusztán az eredmények alapján választják ki a díjazottakat. Sokat nyomhat a latba a sportág iránti elkötelezettség, a személyiség és a háttér is. Azt is üzenném még a fiataloknak, hogy gondoljanak úgy a sportra és az edzésekre, mint egy befektetésre, hiszen a sok elvégzett munka, egyszer biztosan meg fog térülni, ebben hiszek én is. 

Milyen terveket szövögetsz erre a még mindig bizonytalan szezonra és a következő esztendőkre?
Igazából még csak most kezdenek összeállni a versenynaptárak, így konkrét versenyeket még nem igen tudok. Mindenképpen szeretnék Európa- és világbajnokságon rajthoz állni, valamint minél több világkupán részt venni, esetleg még egy-két középtávot teljesíteni, de ez mind a jövő zenéje, először térjen vissza minden a rendes kerékvágásba.