Triatlonos olimpiai tablókra licitálhatnak

Az idei tokiói olimpián minden idők legjobb teljesítményével rukkoltak elő a magyar triatlonosok. Egyéniben Bicsák Bence a 7., Bragmayer Zsanett a 12. helyet érdemelte ki, míg a Kovács Zsófiával és Tóth Tamással kiegészült mix-váltó a 11. pozícióban zárta az ötkarikás játékokat.

Zsófi, Zsanett és Bence korábban az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért támogatottja volt, míg Tamás a World Triathlon sportolói bizottságának elnöke. A négy kiválóság az olimpián használt depókártyájából és az általuk dedikált versenyfotókból készítettek négy darab, egyenként 60cm x 30cm-es tablót, melyet online formában, együtt bocsájtanak árverésre. A tablók különlegességét az is szolgálja, hogy a mix-váltó versenyszám most debütált az olimpia műsorán.

A kiindulási licit, melyet Péter Attila ajánlott fel, 100.000 forint. A további ajánlatokat, liciteket december 12-ig az alapitvany@ifjmarkusgabor.hu e-mail címre várják. A licit állásáról folyamatosan tájékoztatást adnak az alapítvány facebook és instagram oldalán.

A kuratórium tagjai bíznak benne, hogy az ereklyék mielőbb gazdára találnak a sportszerető cégvezetők, vagy magánemberek körében. Az így befolyt összeget természetesen teljes mértékben az alapítvány fő tevékenységére, a 23 év alatti magyar triatlonos tehetségek támogatására fordítják.